Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2016 | Thema | Uitgave 2/2016

Geron 2/2016

Diversiteit is onze kracht

Netwerk van Organisaties van Oudere Migranten

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 2/2016
Auteurs:
Jeanny Vreeswijk-manusiwa, Lucia Lameiro
Belangrijke opmerkingen
Over de auteurs
Lucía Lameiro García is coördinator van NOOM en belast met de onderwerpen die gaan over werkgelegenheid, inkomen en pensioenen. Als sociaal wetenschapper is zij verbonden geweest aan de Vakgroep Sociale Gerontologie van de Vrije Universiteit Amsterdam, het Nederlands Migratie Instituut en Lize, het voormalige inspraakorgaan voor Zuid-Europeanen, een van de acht LOM-samenwerkingsverbanden.
Jeanny Vreeswijk-Manusiwa is plaatsvervangend coördinator van NOOM en belast met de onderwerpen die gaan over wonen, zorg en welzijn. Als cultureel antropoloog heeft zij verschillende onderzoeken gedaan aan het Moluks Historisch Museum in Utrecht en aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Nu is ze werkzaam bij Woonzorgcentrum Raffy in Breda als programmaleider cultuurspecifieke zorg.

Samenvatting

In 2007 werd het Netwerk van Organisaties van Oudere Migranten (NOOM) opgericht met als doel op te komen voor de belangen van oudere migranten. Waarom was het destijds nodig om naast de bestaande ouderenorganisaties een belangenbehartiger specifiek voor deze groep ouderen op te richten? Waarin verschilt het ouder worden bij Nederlandse ouderen en ouderen die elders geboren zijn?

Log in om toegang te krijgen

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2016

Geron 2/2016 Naar de uitgave