Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

19-07-2019 | Ingezonden | Uitgave 8/2019

Huisarts en wetenschap 8/2019

Directe orale antistollingsmiddelen ook in Nederland een goede keus

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 8/2019
Auteurs:
Jasper van Miert, Margriet Piersma-Wichers, Karina Meijer

Samenvatting

Honderdduizenden patiënten in Nederland gebruiken anticoagulantia om trombose te behandelen of te voorkomen. Wij reageren op de zorgen die Hein Janssens in een interview in H&W (nr. 5, mei 2019) uit over de introductie van de direct werkende orale anticoagulantia (DOAC’s) en kunnen deze hopelijk nuanceren. Kort samengevat stelt hij dat internationale trials onvoldoende bewijs leveren voor de Nederlandse situatie omdat ze zijn uitgevoerd met warfarine en zonder trombosediensten, die een belangrijke rol spelen in het bewaken van therapietrouw.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2019

Huisarts en wetenschap 8/2019 Naar de uitgave

Casuïstiek

Feoderma