Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

04-07-2019 | Nieuws | Uitgave 8/2019

Huisarts en wetenschap 8/2019

Atheroomcysten sneller verwijderen

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 8/2019
Auteurs:
Aileen Keerveld, Michiel Bos
Belangrijke opmerkingen
Keerveld A, Bos MJ. Atheroomcysten sneller verwijderen. Huisarts Wet 2019;62(8):52.DOI: 10.1007/s-12445-019-0214-8.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.
Dit is een CAT, critically appraised topic, waarbij de auteur een evidence-based antwoord op een praktijkvraag wil krijgen.
Lees ook: ‘Verwijdering atheroomcyste met een stansbiopteur’ van Bas van Dijk en Kees in ‘t Veld. Huisarts Wet 2019;62(8):48-9.

Samenvatting

De meeste huisartsen verwijderen een atheroomcyste door met een scalpel een ellipsvormige incisie in de huid te maken. Een alternatieve methode, waarbij met een stansbiopteur een kleine opening in de huid wordt gemaakt, geeft echter kleinere littekens, behoeft een kortere operatietijd en heeft weinig recidieven.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2019

Huisarts en wetenschap 8/2019 Naar de uitgave

Casuïstiek

Feoderma