Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2015 | Uitgave 3/2015

Geron 3/2015

De zzp’er: goedkope arbeidskracht of ondernemer?

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 3/2015
Auteur:
Henk van der Schaft
Belangrijke opmerkingen
Over de auteur
Henk van der Schaft is juridisch adviseur zzp bij de FNV.

Samenvatting

Zzp’er staat voor zelfstandige zonder personeel, ook wel aangeduid als ozp, freelancer, schijnzelfstandige en ondernemer. Allemaal termen voor mensen die zonder arbeidsovereenkomst werken. Dit artikel geeft - op persoonlijke titel geschreven - een beschouwing over de zzp’er in zijn diverse verschijningsvormen. Voor de een is de zzp’er een zege, voor de ander een probleem. Wie er gelijk heeft, doet er eigenlijk niet toe, wel de vraag “wat willen we met de zzp’er als blijvende speler op de arbeidsmarkt?”

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2015

Geron 3/2015 Naar de uitgave

Redactioneel

Diversiteit