Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2015 | Gerōngrafiek | Uitgave 3/2015

Geron 3/2015

Toename ouderen met andere culturele achtergrond

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 3/2015
Auteur:
Hanna van Solinge

Samenvatting

De Nederlandse bevolking wordt steeds diverser. In 2014 had 1 op de 5 ingezetenen een niet-Nederlandse achtergrond. Dat aandeel is duidelijk groter in de jongere en kleiner in de oudere leeftijdsgroepen. Van de 80-plussers is 90% uit Nederland afkomstig. Het aandeel ouderen met een ander culturele achtergrond is in deze groep nu nog vrij beperkt. Daar komt echter verandering in. Sinds de jaren 60 van de vorige eeuw vestigden migranten uit vele windstreken zich om uiteenlopende redenen in Nederland. Velen gingen niet meer terug naar het land van herkomst en zijn van plan hun ‘oude dag’ in Nederland door te brengen. Een punt van aandacht dus voor het ouderenbeleid.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2015

Geron 3/2015 Naar de uitgave

Abstract

Gedicht