Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2014 | Uitgave 8/2014

Tandartspraktijk 8/2014

De laser in de orthodontie

Verkort de behandeltijd en verbetert het comfort

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 8/2014
Auteur:
Leon Verhagen
Belangrijke opmerkingen
Leon Verhagen (KU Nijmegen, 1980) is tandarts-gnatholoog en –implantoloog en houdt zich al meer dan dertig jaar bezig met orthodontie. Hij voert een groepspraktijk in Lichtenvoorde, waar hij voor het cursuscentrum Integrated Dentistry/Integrated Orthodontics ook opleidingen verzorgt. Voorts is hij spreker op internationale forums en congressen over verschillende onderwerpen die integreren binnen de orthodontie.

Samenvatting

In de moderne orthodontie heeft de esthetiek een belangrijkere plaats ingenomen dan de pure functionele aspecten van het kauwen. Het grote publiek is vooral geïnteresseerd in een mooie lach en een harmonieus gelaat. Dat realiseren vergt tijd – niet zelden tot ongeduld van de patiënt en/of de ouders. Dat kan tot stresserende verhoudingen leiden als bovendien behandelingverlengende factoren een rol gaan spelen. Denk daarbij aan een vertraagde passieve eruptie van het tandvlees en doorbraakproblemen. Aan de hand van enkele casussen wil ik in dit artikel tonen hoe het toepassen van lasertechnieken veel klinische en esthetische problemen kan verhelpen en zo kan bijdragen aan het afronden van een orthodontische behandeling in de gestelde termijn.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2014

Tandartspraktijk 8/2014 Naar de uitgave

Tandarts in de praktijk

Het ketenvoordeel

Gewone en ongewone patiënten

Lichen Planus

Heynick’s hoek

Slachtoffers