Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2014 | Uitgave 8/2014

Tandartspraktijk 8/2014

Vrij gingivatransplantaat voor restauratief herstel

Casus uit het cepcd-opleidingsprogramma

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 8/2014
Auteurs:
Mieke van Hout, Jan van Hoeve
Belangrijke opmerkingen
Mieke van Hout is tandarts/algemeen practicus, praktijkhoudend in Dessel (B) en deelnemer aan het CECPD-programma.
Jan van Hoeve heeft jarenlang praktijk uitgeoefend met de nadruk op parodontologie. Sinds 1998 publiceert hij regelmatig in TP. Onder auspiciën van de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie is in 2008 een selectie van zijn publicaties gebundeld in het boek ‘Parodontologie in de Praktijk’.
De bij dit artikel behorende literatuulijst kan per e-mail worden opgevraagd via <redactie-tp@planet.nl>
* In het Continuing Education Program in Comprehensive Dentistry (CEPCD)-opleidingsprogramma van de Oisterwijkkliniek Tandheelkunde is het maandelijks presenteren van casuïstiek in de vorm van een seminar door de cursisten aan hun docenten, tandtechnische medewerkers, verwijzende tandartsen en ondersteunende dentale industrie een vast onderdeel. Deze casus is hiervan een voorbeeld.

Samenvatting

In het CEPCD*-opleidingsprogramma van de Oisterwijkkliniek ligt de nadruk op multidisciplinaire gebitsrehabilitatie. Alle aspecten van tandheelkundig herstel komen hierbij aan de orde. Het doel van de behandelingen is een zo optimaal en stabiel mogelijk eindresultaat te bereiken en te handhaven. Dit artikel beschrijft een casus waarbij te dien einde een vrij gingivatransplantaat is toegepast.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2014

Tandartspraktijk 8/2014 Naar de uitgave

Redactioneel

Vakantie …

Gewone en ongewone patiënten

Lichen Planus

Tandarts in de praktijk

Het ketenvoordeel