Skip to main content
Top

2005 | OriginalPaper | Hoofdstuk

38. Dagelijks granen, aardappelen of rijst eten

Auteur : Tom Mutsaerts

Gepubliceerd in: Gezond omgaan met gewoontes

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Abstract

Granen, aardappelen en rijst leveren vooral koolhydraten, vezels en vitamines. Koolhydraten zijn opgebouwd uit de elementen koolstof, waterstof en zuurstof. Ze bestaan doorgaans uit gelijke hoeveelheden koolstof en water – vandaar de naam koolhydraten (hydro is Grieks voor water). De koolhydraten die wij eten zijn direct of indirect van groene planten afkomstig.
Metagegevens
Titel
Dagelijks granen, aardappelen of rijst eten
Auteur
Tom Mutsaerts
Copyright
2005
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-9394-7_38