Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2014 | Beschouwing | Uitgave 2/2014

TPO - De Praktijk 2/2014

Casemanager dementie: een complexe baan

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 2/2014
Auteur:
Jacomine de Lange
Belangrijke opmerkingen

Auteursgegevens

Hogeschool Rotterdam, Kenniscentrum Zorginnovatie: Jacomine de Lange, lector Transities in Zorg. Correspondentie: j.de.lange@hr.nl. Mogelijk belangenverstrengeling: niets gemeld.

Samenvatting

In dit artikel beschrijft onderzoeker Jacomine de Lange van het Kenniscentrum Zorginnovatie de taken van de casemanagers dementie. Die ogenschijnlijk gewone taken zijn in werkelijkheid complex: een relatie opbouwen is bijvoorbeeld lastig doordat de cliënt extra bang is de autonomie kwijt te raken. En taken als zorgdiagnostiek en zorgplanning kunnen ingewikkeld zijn doordat de toestand van de cliënt steeds verandert, of door een samenspel van zorgweigering en overbelasting van de mantelzorg. Ook gaat dit artikel in op de vraag wat casemanagement oplevert, op de opleidingseisen en de plaats van de casemanager in de keten.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

TPO - De Praktijk 2/2014 Naar de uitgave

weet je dit?

Antwoorden

Buite nlands nieuws

Appel of statine?