Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2014 | Beschouwing | Uitgave 2/2014

TPO - De Praktijk 2/2014

In opleiding tot casemanager dementie

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 2/2014
Auteurs:
Sandra Torn-van der Hout, Ada ter Maten-Speksnijder
Belangrijke opmerkingen

Auteursgegevens

Careyn: Sandra Torn-van der Hout, casemanager dementie; Hogeschool Rotterdam, Instituut voor Gezondheidszorg: Ada ter Maten-Speksnijder, hogeschooldocent. Correspondentie: a.j.ter.maten-speksnijder@hr.nl. Mogelijk belangenverstrengeling: niets gemeld.

Samenvatting

Casemanagers dementie treffen vaak cliënten die niet meer in staat zijn om de hulpvraag goed onder woorden te brengen. Ook komt het voor dat mantelzorgers geen hulpvraag stellen om allerlei (soms onbekende) redenen.
Dit artikel is een verkorte weergave van de casestudie die Sandra Torn deed tijdens haar opleiding Casemanagement bij Dementie. Op de voet volgen we het proces van zoeken naar aanknopingspunten om een cliënte met dementie zo goed mogelijk te begeleiden bij haar toenemende afhankelijkheid. Een zoektocht waarbij geduld, respect voor de patiënt en doorzettingsvermogen belangrijke eigenschappen zijn.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

TPO - De Praktijk 2/2014 Naar de uitgave

weet je dit?

Antwoorden