Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2020 | Column | Uitgave 6/2020

Denkbeeld 6/2020

Capriccio Brillant

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 6/2020
Auteur:
Job van Amerongen
Zuchtend liep ik door de gangen van Nieuw Vredeveld. Ik had het zwaar en daar had ik ook wel reden toe vond ik. Nu vind ik dat overigens gauw. Man immers. Maar toch: ik had deze morgen drie bewoners geholpen met douchen en had nu zelf ernstig behoefte aan verfrissing. Het zweet gutste me langs het voorhoofd. 'Ik ben geen twintig meer en misschien ook wel nooit geweest,' dacht ik. Wel heel erg zesenvijftig. En lijdend aan obesitas. Mijn ontredderde staat viel de immer vrolijke zuster met het al net zo vrolijke mondkapje meteen op. 'Ik geloof dat jij ernstig toe bent aan een kopje koffie,' merkte zij gevat op. De corpulente zorgverlener sprak haar niet tegen. 'Ik moet nog even de waskar in orde maken en dan kom ik.' De stem klonk verlangend. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2020

Denkbeeld 6/2020 Naar de uitgave

Redactioneel

Stille kracht