Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2011 | Implementatie | Uitgave 2/2011

Huisarts en wetenschap 2/2011

Bij de LESA Kleine lichaamslengte bij kinderen

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 2/2011
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum

Resumen

Van elk jaarcohort van 185.000 kinderen hebben er ruim 4200 een kleine lichaamslengte (meer dan 2 standaarddeviaties onder het gemiddelde). De incidentie in de huisartsenpraktijk is niet duidelijk; een kleine lichaamslengte wordt namelijk niet apart geregistreerd. Bekend is alleen dat de incidentie van achterblijven in fysiologische ontwikkeling bij kinderen 1,27 per 1000 kinderen per jaar is. De aantallen zijn dus niet groot, maar gezien de mogelijke consequenties op langere termijn zijn een adequate voorlichting en verwijzing essentieel.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2011

Huisarts en wetenschap 2/2011 Naar de uitgave

Spreekuur!

Bloedneus

Spreekuur!

Dikke voeten