Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2014 | Artikelen | Uitgave 8/2014

Bijblijven 8/2014

Belang van zooltherapie en sportschoeisel

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 8/2014
Auteur:
Martin Pallemans
Belangrijke opmerkingen
podoloog te Brasschaat en Antwerpen (Deurne), praktijklector opleiding podologie Arteveldehogeschool Gent

Samenvatting

Vele, al dan niet chronische, voet- en onderbeenaandoeningen zijn gecorreleerd met de kinetica (leer van de krachten die beweging veroorzaken) en kinematica (bewegingsverloop) van het onderste lidmaat. Zo kan het overmatig aanwezig of afwezig zijn van bepaalde bewegingen leiden tot klachten, daar deze bewegingen geremd moeten worden door spieren, ligamenten of andere structuren. In sommige gevallen kan ook het afwezig zijn van schokabsorptie of een verkeerde plantaire drukverdeling zorgen voor (pijn)klachten.
Podologische of orthopedische zolen kunnen een bijdrage leveren aan de oplossing hiervan, waarbij het belang van een goede (sport)schoen niet mag worden onderschat.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2014

Bijblijven 8/2014 Naar de uitgave

Artikelen

Kinesiotape

Artikelen

Spierkrampen