Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2014 | Artikelen | Uitgave 8/2014

Bijblijven 8/2014

Vlaamse aanbeveling voor sportmedisch onderzoek: een leidraad voor de arts

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 8/2014
Auteur:
Johan Van Acoleyen
Belangrijke opmerkingen
sportarts en gecertificeerd huisarts (vanaf medio 2014), Leuven (België)

Samenvatting

De huisarts wordt regelmatig geconfronteerd met vragen van sporters en federaties om de sportgeschiktheid te beoordelen en advies te geven. In deze bijdrage bespreken we welke vragen en onderzoeken nuttig zijn, en bij welke sporters er meer aandacht voor cardiaal, pneumologisch of neurologisch onderzoek nodig is. Het doel is een advies te kunnen geven dat gebaseerd is op de huidige stand van de wetenschap, om sporters van alle leeftijden op een zo gezond mogelijke manier aan sport te laten doen. We moeten echter beseffen dat we nooit alle sportgerelateerde blessures en ziekten kunnen voorkomen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2014

Bijblijven 8/2014 Naar de uitgave

Artikelen

Spierkrampen

Artikelen

Kinesiotape