Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2014 | Artikelen | Uitgave 8/2014

Bijblijven 8/2014

Kinesiotape

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 8/2014
Auteur:
Dr. Peter Dieleman
Belangrijke opmerkingen
huisarts te Kontich; sportarts

Samenvatting

In de revalidatie en in de sport worden tapetechnieken vaak aangewend ter bescherming en ondersteuning van geblesseerde gewrichten en spieren.
Terwijl voor de klassieke tape indicatiegebied en gebruik bepaald zijn, blijft het toepassingsgebied van kinesiotape onduidelijk.
In deze bijdrage bespreken we wat er bekend is over het werkingsprincipe, en in welke mate er onderbouwing is gevonden voor de veronderstelde therapeutische voordelen van kinesiotape bij spierletsels.
In de beschikbare literatuur zijn geen belangrijke bezwaren gevonden om kinesiotape als complementaire therapievorm te gebruiken, maar er is vooralsnog onvoldoende bewijs van effect bij musculoskeletale aandoeningen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2014

Bijblijven 8/2014 Naar de uitgave

Artikelen

Spierkrampen