Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2019 | inhoud | Uitgave 8/2019

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 8/2019

Bedrijfsartsen en Inspectie

Tijdschrift:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde > Uitgave 8/2019
Auteurs:
Ineke van Werven, Annette Notenbomer
In vervolg op het recent verschenen interview met Annette Notenbomer en Peter Wulp (TBV10-2018) geven de medisch adviseurs opnieuw een kijkje achter de schermen van Inspectie SZW. Als start van een serie korte artikelen trappen we af met een blik op de geschiedenis van bedrijfsartsen en inspectie. Een groot deel van de terugblik is gebaseerd op het proefschrift van Henk Leertouwer: Het heil van de gezonden zij onze hoogste wet. De geschiedenis van de medische afdeling bij de arbeidsinspectie (2006). Hij is medisch adviseur en hoofdinspecteur bij de Arbeidsinspectie geweest. Henk Leertouwer beschreef de rol van de artsen bij het toezicht van de overheid op de gezondheid bij de arbeid. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde

TBV is het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. Kiest u voor TBV, dan blijft u op de hoogte van wetenschappelijke onderzoeken, praktijkonderzoeken, opinies, boekbesprekingen en nieuws van de vereniging.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2019

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 8/2019 Naar de uitgave

van de verenigingen

van de verenigingen