Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2017 | Intercollegiaal online | Uitgave 5/2017

Tandartspraktijk 5/2017

Advies gevraagd!

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 5/2017
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum
Deze patiënt, een 60-jarige vrouw, krijgt van een gepensioneerde collega het advies om een tweede mening te vragen, omdat haar tandarts een nogal rigoureus behandelplan heeft voorgesteld om haar voortanden duurzaam te herstellen. Het plan bestaat uit een orthodontische behandeling om het onderfront te intruderen, de 21 en 22 te extruderen en een kaakoperatie te laten uitvoeren.
De kaakchirurg naar wie hij haar verwijst ziet geen heil in dit plan. Ze heeft eigenlijk alleen ‘last’ van haar lelijke voortanden en wil deze zo lang mogelijk behouden. Behoud is voor haar belangrijker dan ‘zo mooi mogelijk’.

Vragen:

1
Als het gaat om 12-22: wat zou u haar adviseren?
 
2
Zijn de 21 en 22 te behouden?
 
3
Welke behandeling heeft de beste prognose?
 
We zijn benieuwd naar uw visie. Via de LinkedIn-groep TandartsPraktijk Intercollegiaal Online (zie ook onder) kunt u die ons en de andere lezers van TP laten weten.
In het volgende nummer van TP (de augustus-editie) wordt de casus uit het meinummer besproken. Deze casus zal in het daaropvolgende nummer (TP september) worden toegelicht.
Geef uw visie s.v.p. uiterlijk 15 augustus 2017.
Alvast hartelijk dank voor uw interactieve deelname.

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2017

Tandartspraktijk 5/2017 Naar de uitgave

Tips en tricks om afwijkend mondgedrag te stoppen

Duimzuigen

Iets te diep in de alcoholdispenser gekeken?

Handdesinfectie

Digitaal, minimaal invasief & financieel interessant

Hybridekeramiek: oplossing voor slijtage