Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2017 | Digitaal, minimaal invasief & financieel interessant | Uitgave 5/2017

Tandartspraktijk 5/2017

Hybridekeramiek: oplossing voor slijtage

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 5/2017
Auteurs:
Juliëtte Gimbrère, Sjoerd Smeekens
Belangrijke opmerkingen
Juliëtte Gimbrère (Radboud Universiteit Nijmegen, 2011) is werkzaam bij Kliniek en Academie Reconstructieve Tandheelkunde in Beuningen en bij De Tandarts in Raamsdonksveer.
Sjoerd Smeekens (Radboud Universiteit Nijmegen, 1997), is eigenaar van Kliniek en Academie Reconstructieve Tandheelkunde in Beuningen.
Met dank aan Marc van Dijk (Core 3D) voor de mooie restauraties en de afbeeldingen van de scans.

Samenvatting

In ons streven minimaal invasief te werken is met de introductie van het cad/cam te bewerken hybridekeramiek Enamic (Vita, afbeelding 1 ) een nieuw, interessant product op de markt gekomen. Middels een digitaal ontwerp en freesproces kunnen solitaire (implantaatgedragen) kronen of partiële restauraties voor het front en de zijdelingse delen vervaardigd worden. Enamic bestaat voor 86% uit veldspaatporselein en is geïnfiltreerd met 14% polymeer. Door het hoge gehalte aan veldspaatporselein is het zeer goed adhesief te bevestigen, wat minimaal invasief werken mogelijk maakt.

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2017

Tandartspraktijk 5/2017 Naar de uitgave

Vervaardiging van een driedelige brug van lithiumdisilicaat

Scanbare afdrukmaterialen

Redactioneel

Paradigma shift

X-puzzel

X-puzzel #5