Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

10-05-2018 | Nieuws | Uitgave 6/2018

Huisarts en wetenschap 6/2018

Adequate validatie van triagesystemen ontbreekt

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 6/2018
Auteurs:
Loes Wouters, Frans Rutten, Dorien Zwart
Belangrijke opmerkingen
Wouters LT, Rutten FH, Zwart DL. Adequate validatie van triagesystemen ontbreekt. Huisarts Wet 2018;61(6): 76. DOI:10.1007/s12445-018-0157-5.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

Op de meeste huisartsenposten wordt de telefonische triage digitaal ondersteund door de Nederlandse Triage Standaard. Deze standaard werd in 2011 ontwikkeld op basis van de NHG-telefoonwijzer en een systeem voor fysieke triage op de spoedeisende hulp, het Manchester Triage System. De triagestandaard wordt breed toegepast, maar de validiteit is nog niet goed onderzocht. Dat laatste geldt overigens voor de meeste triagesystemen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2018

Huisarts en wetenschap 6/2018 Naar de uitgave

Nieuws

Nieuws