Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

10-05-2018 | Nieuws | Uitgave 6/2018

Huisarts en wetenschap 6/2018

Corticosteroïden bij pneumonie

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 6/2018
Auteurs:
Femke Hohmann, Hans van der Wouden
Belangrijke opmerkingen
Hohmann FP, Van der Wouden JC. Corticosteroïden bij pneumonie. Huisarts Wet 2018;61(6):79. DOI:10.1007/s12445-018-0168-2.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

Een Cochrane-review laat zien dat een behandeling met corticosteroïden in het ziekenhuis de mortaliteit en morbiditeit bij patiënten met pneumonie verlaagt. Of dit ook bij huisartspatiënten zo is, is weliswaar niet bewezen, maar de mogelijke waarde van systemische corticosteroïden naast antibiotica bij pneumonie verdient vermelding in de NHG-Standaard Acuut hoesten.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2018

Huisarts en wetenschap 6/2018 Naar de uitgave