Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2013 | Uitgave 1/2013

Kind & Adolescent Praktijk 1/2013

Zou De Aanhouder Winnen?

Over De Behandeling Van Een Vijftienjarige Jongen Met Hardnekkige Misselijkheid En Schoolverzuim

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 1/2013
Auteurs:
Ingeborg Visser, Else De Haan
Belangrijke opmerkingen
is gz-psycholoog en gedragstherapeut. Zij is werkzaam bij het Centrum voor Licha- 31 melijk Onverklaarde Klachten (CLO K) en bij het Academisch centrum voor Kinder- en jeugdpsychiatrie, de Bascule. E-mail: i.visser@debascule.com.
is psycholoog en psychotherapeut. Zij is werkzaam bij het Academisch centrum voor Kinder- en jeugdpsychiatrie AMC , de Bascule, en bij de Faculteit voor Maatschappij- en Gedragswetenschappen, Afdeling Pedagogiek en Onderwijskunde Universiteit van Amsterdam, Amsterdam.

samenvatting

Psychische problemen zijn lang niet altijd de oorzaak van niet-verklaarde lichamelijke klachten. In dergelijke gevallen is een symptoomgerichte behandeling aangewezen. De vijftienjarige Gerik die vrijwel niet naar school ging omdat hij steeds misselijk was, werd behandeld volgens het Gevolgenmodel van Van Rood e.a. (2005) en door middel van het aanleren van coping. Daarnaast waren de inzet van psychologie-stagiaires en stugge volharding belangrijke ingrediënten. Toch had de behandeling maar gedeeltelijk succes. Had de therapeut iets anders kunnen of moeten doen?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2013

Kind & Adolescent Praktijk 1/2013 Naar de uitgave

Als Je ’t Mij Vraagt

Daan, Veertien Jaar

Ten Geleide

Hallo!