Skip to main content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander hoofdstuk

2006 | OriginalPaper | Hoofdstuk

Wat zijn de indicaties voor toepassing van larynxmasker-anesthesie?

Auteurs : Dr. F. Boer, Dr. A.P.E. Vielvoye-Kerkmeer

Gepubliceerd in: Vademecum permanente nascholing huisartsen

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Het larynxmasker is een medisch hulpmiddel voor het openhouden van de luchtweg; de patiënt kan er zelfs mee worden beademd. Omdat de larynx met een ballon van de mondholte wordt afgesloten, is er enige mate van bescherming tegen aspiratie, maar niet volledig. Daarom hangen de contra-indicaties van gebruik vooral samen met een hoge kans op aspiratie.
Literatuur
go back to reference Pennant JH, White PF. The laryngeal mask airway. Its uses in anesthesiology. Anesthesiology 1993; 79: 144-63. (een goed overzichtsartikel) Pennant JH, White PF. The laryngeal mask airway. Its uses in anesthesiology. Anesthesiology 1993; 79: 144-63. (een goed overzichtsartikel)
go back to reference The laryngeal mask airway. Intern Anesthesiol Clin 1998; 36: 1-215. (Dit nummer is volledig gewijd aan het larynxmasker en bespreekt ook de toepassingen buiten de operatiekamer en nieuwe ontwikkelingen, zoals het larynxmasker waar doorheen kan worden geïntubeerd) The laryngeal mask airway. Intern Anesthesiol Clin 1998; 36: 1-215. (Dit nummer is volledig gewijd aan het larynxmasker en bespreekt ook de toepassingen buiten de operatiekamer en nieuwe ontwikkelingen, zoals het larynxmasker waar doorheen kan worden geïntubeerd)
Metagegevens
Titel
Wat zijn de indicaties voor toepassing van larynxmasker-anesthesie?
Auteurs
Dr. F. Boer
Dr. A.P.E. Vielvoye-Kerkmeer
Copyright
2006
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-8808-0_291