Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2015 | Journaal | Uitgave 5/2015

TPO - De Praktijk 5/2015

Vooral volwassenen krijgen te snel antibiotica bij luchtweginfectie

Tijdschrift:
TvPO > Uitgave 5/2015
Auteur:
Qvinny Leemans

Samenvatting

Huisartsen schrijven bij luchtweginfecties vaker antibiotica voor dan nodig. Uit onderzoek blijkt dat 46% van de antibioticarecepten niet geïndiceerd is volgens de NHG-Standaard. Er wordt het meest overbehandeld bij volwassenen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2015

TPO - De Praktijk 5/2015 Naar de uitgave

Weet je dit?

Vragen

Redactioneel

Niet missen!

Weet je dit?

Antwoorden

Lezen/kijken/zoeken

Osteoporose app