Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2015 | Farmacotherapie | Uitgave 5/2015

TPO - De Praktijk 5/2015

Aanvalsbehandeling bij jicht

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 5/2015
Auteurs:
Kenny van Deventer, dr. Dick Bijl
Belangrijke opmerkingen

Auteursgegevens

Geneesmiddelenbulletin, Mercatorlaan 1200, 3528 BL Utrecht: dr. D. Bijl, arts-epidemioloog/hoofdredacteur; K.R. van Deventer, apotheker/redacteur.
Correspondentie: d.bijl@geneesmiddelenbulletin.nl
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Reageren?

Jullie mening is belangrijk voor ons. Vragen of opmerkingen? Laat het ons weten via mail tpo@nhg.org of via twitter @TPOnhg.

Samenvatting

Jicht is een pijnlijke, aanvalsgewijs optredende artritis, meestal met een plotseling begin, vaak ’s nachts, met als belangrijke kenmerken een veel voorkomende typische gewrichtslokalisatie (het metatarsofalangeaal (MTP)-1-gewricht van de grote teen), een relatief korte aanvalsduur (enkele dagen tot twee à drie weken) en een recidiverend karakter.1

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2015

TPO - De Praktijk 5/2015 Naar de uitgave

Lezen/kijken/zoeken

Osteoporose app

Zicht op onderzoek

De onderzoeksopzet