Skip to main content
Top
Gepubliceerd in: Huisarts en wetenschap 1/2003

01-01-2003 | Cochrane-reviews

Voeding en darmkanker

Auteurs: T Asano, RS. McLeod, Richard Starmans

Gepubliceerd in: Huisarts en wetenschap | Uitgave 1/2003

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Achtergrond Coloncarcinoom is een belangrijke doodsoorzaak in geïndustrialiseerde landen. Deze carcinomen ontstaan meestal uit langzaam groeiende goedaardige poliepen. Uit observationele onderzoeken tussen landen en onderzoeken bij migranten kwam de hypothese naar voren dat verschillende niet-verteerbare voedingsvezels beschermen tegen het ontstaan van coloncarcinoom. Een eerdere meta-analyse en drie grote cohortonderzoeken konden dit beschermende effect van vezels niet eenduidig aantonen.
Metagegevens
Titel
Voeding en darmkanker
Auteurs
T Asano
RS. McLeod
Richard Starmans
Publicatiedatum
01-01-2003
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Huisarts en wetenschap / Uitgave 1/2003
Print ISSN: 0018-7070
Elektronisch ISSN: 1876-5912
DOI
https://doi.org/10.1007/BF03083628

Andere artikelen Uitgave 1/2003

Huisarts en wetenschap 1/2003 Naar de uitgave