Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2017 | Praktische vaardigheden | Uitgave 6/2017

Bijzijn XL 6/2017

Verbanden aanleggen deel 1

Tijdschrift:
Bijzijn XL > Uitgave 6/2017
Auteurs:
Th.G. Schäpe, E.C.T.H. Tan, T.O.H. de Jongh
Belangrijke opmerkingen
In de volgende uitgave van Bijzijn XL wordt het tweede deel van dit artikel gepubliceerd. Ook komt dan een online toets beschikbaar die betrekking heeft op beide delen van het artikel.

Samenvatting

Dit artikel richt zich op verbandleer. Onder verbandleer verstaan we theoretische en praktische kennis van het aanleggen van verbanden, materialen, hulpmiddelen en aan legtechnieken die worden toegepast bij het verbinden. Om een goed verband aan te kunnen leggen is het noodzakelijk kennis te hebben van het doel van het verband, het aanbod van materialen en zwachteltechnieken. Ook het herkennen van complicaties en de adequate behandeling ervan en het geven van informatie aan de patiënt is belangrijk.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.

Nursing compleet

Nursing online

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2017

Bijzijn XL 6/2017 Naar de uitgave

Report

Media

Ziektebeelden en symptomen

CVA en de ziekte van Parkinson