Skip to main content
Top

2006 | OriginalPaper | Hoofdstuk

Verandert voedsel in de magnetron waardoor het schadelijk wordt voor de gezondheid?

Auteur : Ing.A.J.M. Gerritsen

Gepubliceerd in: Vademecum permanente nascholing huisartsen

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

De temperatuur van een stof is afhankelijk van de bewegingssnelheid van de moleculen van die stof. Een magnetron zendt elektromagnetische golven uit met een zodanige frequentie dat uitsluitend watermoleculen hierdoor in resonantie komen. Doordat de watermoleculen onder invloed van de magnetrongolven heftiger gaan trillen neemt hun temperatuur toe.
Metagegevens
Titel
Verandert voedsel in de magnetron waardoor het schadelijk wordt voor de gezondheid?
Auteur
Ing.A.J.M. Gerritsen
Copyright
2006
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-8808-0_318