Skip to main content
main-content
Top

17-09-2014 | Nieuws

UMC Utrecht start Mobility Clinic voor mensen met complexe knieproblemen

UMC Utrecht is gestart met een bijzonder expertise centrum voor mensen met complexe knieproblemen: Mobility Clinic. Sporters en kniepatiënten die vanwege complexe klachten elders uitbehandeld zijn, hebben in Utrecht toegang tot de modernste behandelmethoden, zoals stamcel-behandeling en kniedistractie. Zo kan bij een kraakbeendefect door middel van stamceltherapie het lichaam geholpen worden het benodigde kraakbeen weer op te bouwen. Sporters en niet-sporters met complexe knieklachten hoeven voortaan niet meer naar het buitenland voor een behandeling, maar kunnen terecht in Mobility Clinic van het UMC Utrecht.

 

Complexe knieklachten komen natuurlijk niet alleen bij sporters voor, maar bijvoorbeeld ook bij mensen met reuma. Diverse medisch specialismen werken dan ook samen in Mobility Clinic. “De reumatoloog, orthopedisch chirurg en sportarts stellen samen een diagnose én een behandelplan op. We combineren deskundigheid met snelheid in het diagnose- en behandeltraject”, zegt prof. dr. Daniël Saris, orthopedisch chirurg UMC Utrecht.

 

Uniek concept voor complexe problemen aan steun- en bewegingsapparaat
Mobility Clinic start voor patiënten met knieklachten, maar wordt later verder uitgebreid met behandelingen van andere aandoeningen aan het steun- en bewegingsapparaat.

 

Grote behoefte
“Mobility Clinic voorziet in een duidelijke behoefte”, stelt prof. dr. Frank Backx, sportarts UMC Utrecht. “Het aantal mensen met klachten aan het steun- en bewegingsapparaat is enorm. Er is een grote groep mensen met complexe sportblessures aan de knie. Prof. dr. Jaap van Laar, reumatoloog UMC Utrecht, vult aan: “Bovendien zijn er enorm veel mensen met chronische klachten aan knie en rug en neemt dit aantal verder toe met een ouder wordende bevolking. Niet goed kunnen bewegen geeft een enorme negatieve invloed op de kwaliteit van leven. Daarom is het goed dat we kennis en ervaring bundelen in Mobility Clinic.”

 

Bron: UMC Utrecht

Tip

Meer lezen over de knie?

 

Meer artikelen over Algemeen, Revalidatiefysiotherapie of Sportfysiotherapie.

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.