Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2018 | Longitudinal aging study Amsterdam | Uitgave 1/2018

Geron 1/2018

Trends in leefstijl van 55-64 jarigen in de periode 1992 – 2013

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 1/2018
Auteurs:
Ilse Reinders, Natasja M. Van schoor, Dorly J.H. Deeg, Martijn Huisman, Marjolein Visser
Belangrijke opmerkingen

Over de auteurs

Ilse Reinders is post-doctoraal onderzoeker bij de afdeling Gezondheidswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam.
Natasja M. van Schoor is universitair docent bij de afdeling Epidemiologie & Biostatistiek van het VU medisch centrum in Amsterdam.
Dorly J.H. Deeg is hoogleraar Epidemiologie van de veroudering bij de afdeling Epidemiologie & Biostatistiek van het VU medisch centrum in Amsterdam.
Martijn Huisman is hoogleraar Epidemiologie van de veroudering bij de afdeling Epidemiologie & Biostatistiek van het VU medisch centrum in Amsterdam, en de afdeling Sociologie van de Vrije Universiteit in Amsterdam.
Marjolein Visser is hoogleraar Gezond ouder worden bij de afdeling Gezondheidswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Samenvatting

Wereldwijd neemt het aantal mensen die 60 jaar en ouder zijn toe. Daarnaast neemt ook de gemiddelde levensverwachting toe. Echter, het aantal gezonde levensjaren neemt niet met dezelfde snelheid toe. Dit is mogelijk te verklaren door een ongezondere leefstijl van huidige generaties.

Log in om toegang te krijgen

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2018

Geron 1/2018 Naar de uitgave

Gedicht

Kruim

Gedicht

Licht

Gerongrafiek

Leven lang leren