Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2018 | Thema: wijsheid | Uitgave 1/2018

Geron 1/2018

Kunst en zorg: een zoektocht naar bewijs voor gezondheidseffecten

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 1/2018
Auteurs:
Franka Bakker, Carolien Smits, Bea Van Meerveld, Cretien Van Campen
Belangrijke opmerkingen

Over de auteurs

Franka Bakker is senior onderzoeker bij het Lectoraat Innoveren met Ouderen en hogeschoolhoofddocent Toegepaste Gerontologie aan Hogeschool Windesheim, Zwolle.
Carolien Smits is lector bij het Lectoraat Innoveren met Ouderen aan Hogeschool Windesheim, Zwolle.
Bea van Meerveld is docent-onderzoeker aan Hogeschool Windesheim, Zwolle.
Cretien van Campen is wetenschappelijk strateeg Kwaliteit van leven bij het Sociaal Cultureel Planbureau, en was ten tijde van de kennissynthese associate lector bij het Lectoraat Innoveren met Ouderen aan Hogeschool Windesheim, Zwolle.

Samenvatting

De kunstsector en gezondheidszorg werken steeds meer samen. De ervaring leert dat kunstactiviteiten een positieve invloed hebben op het welbevinden van mensen die afhankelijk zijn van zorg. Wat is het bewijs hiervoor eigenlijk? En hoe komt dit terug in de praktijk en het beleid? Wat zijn kansrijke ontwikkel- en onderzoeksrichtingen?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2018

Geron 1/2018 Naar de uitgave

Gedicht

Kruim