Skip to main content
main-content
Top

12-12-2017 | Tandheelkunde | Nieuws

VGZ en ONT bereiken overeenstemming vergoeding tandprotheticus

De Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT) en een cliënt van VGZ daagden vorige maand de zorgverzekeraar voor de rechter, maar partijen zijn nu tot overeenstemming gekomen. Aanleiding was de weigering van VGZ om het aanbrengen van een kunstgebit op implantaten door een tandprotheticus te vergoeden. 

Met het bereiken van overeenstemming krijgt de cliënt de zorg alsnog vergoed. Tandprothetici mogen op verwijzing van een tandarts(-implantoloog) deze zorg alsnog zelfstandig aanvragen en declareren.

Om misverstanden te voorkomen hebben de ONT en VGZ afgesproken voor het zorginkoopbeleid 2019 intensief met elkaar te overleggen. Met de uitkomst van het gesprek is de rechtszaak die begin volgende jaar zou dienen bij de rechtbank van de baan.

Bron: Medicalfacts.nl

Gerelateerde informatie

Aanbevolen

14-04-2017 | Tandheelkunde | Nieuws

Implantaat-gesteunde frameprothese beter dan 'losse' frameprothese

Bij mensen die in de onderkaak alleen nog voortanden hebben, is een frameprothese die steunt op implantaten beter dan een conventionele ‘losse’ frameprothese die alleen op het tandvlees en de eigen tanden steunt. Dat concludeert Charlotte Jensen-Louwerse in haar proefschrift, waarop zij 19 april 2017 promoveert aan de RU in Groningen. Zij stelt ook vast dat de implantaten het beste meer naar voren geplaatst kunnen worden voor de mondgezondheid op langere termijn, hoewel de meeste patiënten zelf de implantaten liever wat verder naar achteren hebben. 


Aanbevolen

2008 | wo | Boek

Orale implantaten in de algemene praktijk

Orale implantaten zijn niet meer weg te denken uit de mondzorg. Toch heeft het lang geduurd voordat het implantaat zijn weg vond in de geneeskunde. De opmars begon in de orale geneeskunde. Implantaten werden daarna steeds vaker toegepast bij amputOnze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.