Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

31-08-2017 | Uitgave 7-8/2017

Bijblijven 7-8/2017

Supervisie: leren over mezelf

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 7-8/2017
Auteur:
Drs. Victor M. W. J. van Lieshout

Samenvatting

De lezer vindt in deze bijdrage wat supervisie is en hoe er gebruik van kan worden gemaakt door de huisarts, individueel of in een kleine groep. De geschiedenis van deze leervorm toont hoe deze van initiatieven in de jaren tachtig in de vorige eeuw uitgroeide tot een vast onderdeel in de beroepsopleidingen en dat er inmiddels in heel Nederland door het NHG geaccrediteerde supervisoren te vinden zijn. Supervisie is een leervorm waarbij ervaringen uit het werk van de beroepsbeoefenaar het uitgangspunt vormen en waarbij het leren gericht is op de persoon. Fragmenten uit sessies laten zien hoe nieuwe inzichten die zijn verworven in supervisie kunnen leiden tot nieuw gedrag of tot het maken van keuzes of het nemen van besluiten. Het doel van deze bijdrage is, dat de huisarts die zich oriënteert op leervormen die ontwikkeling en verdieping brengen in persoonlijk functioneren in het werk, genuanceerd wordt geïnformeerd over wat supervisie is en wat het beoogt. Ook komen aan de orde welke tijdsinvestering het vereist, wat het kan opleveren en waar supervisie te vinden is.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7-8/2017

Bijblijven 7-8/2017 Naar de uitgave

OriginalPaper

Balintgroepen

OriginalPaper

Teamcoaching