Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

13-09-2017 | Uitgave 7-8/2017

Bijblijven 7-8/2017

Just what the doctor ordered*

Coaching als recept voor persoonlijke professionaliteit

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 7-8/2017
Auteur:
Drs. Cara Valk
Belangrijke opmerkingen
*Engels gezegde met als betekenis: Exact wat nodig is [1].

Samenvatting

‘De arts kan zelf tot verbetering van zijn handelen komen.’ Dit is de grondgedachte bij coaching. Individuele coaching is voor een huisarts dan ook bij uitstek geschikt om regie te nemen over zijn professionele ontwikkeling. In een samenspel met de coach werkt de huisarts aan zelfgekozen doelen en verwerft de kwaliteiten of vaardigheden die hij daarvoor nodig heeft. In deze bijdrage schets ik de theorie en praktijk van coaching. Daarbij wordt helder hoe een huisarts samen met de coach zijn professioneel handelen onderzoekt, focust op de gewenste verandering en deze kan realiseren. Ik benoem veelvoorkomende thema’s bij huisartsen en laat zien wat de opbrengst kan zijn van individuele coaching. Tot slot sta ik stil bij de factoren die coaching als begeleidingsvorm effectief maken.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7-8/2017

Bijblijven 7-8/2017 Naar de uitgave

OriginalPaper

Balintgroepen