Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2018 | Implementatie | Uitgave 5/2018

TPO - De Praktijk 5/2018

Streefdoelen formuleren is maatwerk

Tijdschrift:
TvPO > Uitgave 5/2018
Auteurs:
Eva van Eerd, Annerika Gidding-Slok, Onno van Schayck
Belangrijke opmerkingen
Dr. Eva van Eerd
Huisarts en onderzoeker Huisartsgeneeskunde MUMC+, CAPHRI, Maastricht
Dr. Annerika Gidding-Slok
Onderzoeker Huisartsgeneeskunde MUMC+, CAPRHI, Maastricht
Prof.dr. Onno van Schayck
Hoogleraar Preventieve geneeskunde, Huisartsgeneeskunde MUMC+, CAPHRI, Maastricht

Samenvatting

We schreven er al eerder over: de ziektelastmeter COPD als hulpmiddel om een persoonsgericht zorgplan op te stellen. Een belangrijk onderdeel van het zorgplan is het persoonlijk streefdoel, een vorm van zelfmanagement. Uit onderzoek blijkt dat de manier waarop het streefdoel wordt opgesteld invloed heeft op de kans dat het gewenste doel daadwerkelijk wordt bereikt. Een streefdoel formuleren is daarom maatwerk.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2018

TPO - De Praktijk 5/2018 Naar de uitgave

Journaal

Journaal

Kennisquiz

Weet je dit?