Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2018 | Internationaal | Uitgave 3/2018

‘Het sociale systeem van Noorwegen is totaal anders dan het Nederlandse’
Vakblad Sociaal Werk 3/2018

Sociaal werk in Noorwegen

Tijdschrift:
Vakblad Sociaal Werk > Uitgave 3/2018
Auteurs:
Luuk Westerhof, Jolanda Berends
Belangrijke opmerkingen
Luuk Westerhof is regelmatig gastdocent en supervisor geweest op de Hogeschool in Østfold (HIØ) in Noorwegen. Hij heeft een Mastergraad in Health Promotion, is gecertificeerd sociaal werker, heeft een BSc in klinische gezinstherapie, Gezondheid- en Welzijn Promotie, en is erkend Specialist in Gezinstherapie. Jolanda Berends is internationaal coördinator voor het Instituut voor Social Work aan de Hogeschool Utrecht en is als hogeschooldocent nauw betrokken bij de internationalisering van het sociaal werkonderwijs.

Samenvatting

Hoe is het sociaal werk georganiseerd in Noorwegen? Enerzijds heeft dit Scandinavische land een uitgebreid stelsel voor sociale zekerheid en is er weinig bureaucratie in vergelijking tot Nederland. Daarbij zien we dat veel sociaal werkers werkzaam zijn voor de overheid en daardoor andere verantwoordelijkheden hebben.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Vakblad Sociaal Werk (voorheen Maatwerk)

Het vakblad behandelt alle facetten van het sociaal werk. Het signaleert, analyseert, rapporteert en informeert. En presenteert leerzame ervaringen uit de diverse werkvelden waarin maatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers en sociaal agogen zich bevinden.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2018

Vakblad Sociaal Werk 3/2018 Naar de uitgave

Nieuws

Nieuws

Redactioneel

Huisbezoek