Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2018 | Onderzoek | Uitgave 3/2018

Democratiserend werken in zelfbeheerde voorzieningen
Vakblad Sociaal Werk 3/2018

‘Samen hebben we het voor elkaar gekregen’

Tijdschrift:
Vakblad Sociaal Werk > Uitgave 3/2018
Auteur:
Max Huber
Belangrijke opmerkingen
Max Huber studeerde maatschappelijk werk aan de Hogeschool van Amsterdam en is als onderzoeker verbonden aan de Werkplaats sociaal domein Amsterdam. Hij werkt aan een proefschrift over zelfbeheer. Daarnaast is hij als docent betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe bachelor Social work aan de Hogeschool van Amsterdam.

Samenvatting

Vanuit de Werkplaats sociaal domein Amsterdam – voorheen Wmo-werkplaats – doen wij sinds 2009 onderzoek naar hoe deelnemers, ervaringswerkers en sociaal werkers vormgeven aan empowermentprocessen binnen ‘zelfbeheerde’ voorzieningen. Eerder schreven wij over de rol van sociaal werkers en ervaringswerkers in zelfbeheer (Passavanti & Huber, 2016). In dit artikel richt ik me specifiek op het democratiserend werken van sociaal werkers en ervaringswerkers.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Vakblad Sociaal Werk (voorheen Maatwerk)

Het vakblad behandelt alle facetten van het sociaal werk. Het signaleert, analyseert, rapporteert en informeert. En presenteert leerzame ervaringen uit de diverse werkvelden waarin maatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers en sociaal agogen zich bevinden.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2018

Vakblad Sociaal Werk 3/2018 Naar de uitgave