Skip to main content
Top
Gepubliceerd in: Huisarts en wetenschap 7/2005

01-07-2005 | In de praktijk

Scholingsbijeenkomst Zorggroep Almere: ‘Stepped care’ bij angststoornissen

Geestelijke gezondheidszorg

Auteur:    

Gepubliceerd in: Huisarts en wetenschap | Uitgave 7/2005

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Abstract

In een bijzondere samenwerkingsvorm tussen WDH en Psychiatrisch Centrum de Meregaard uit Almere, lieten de huisartsen van Zorggroep Almere zich onlangs nascholen over angststoornissen. Een belangrijk principe was ‘stepped-care’: niet méér doen dan nodig is, maar in ieder geval altijd doen wat wél nodig is. Het bijzondere van de nascholing is dat je elkaar – en elkaars mogelijkheden en werkwijzen – echt leert kennen. Zo doet de huisarts wat hij kan doen, en verwijst hij op het juiste moment naar de juiste plaats.
Literatuur
go back to reference Terluin B. Vierdimensionale Klachtenlijst. Leiderdorp: Datec, 2002. De lijst is te downloaden via www.datec.nl. Ook kan de 4DKL in Medicom als ‘masker’ worden gebruikt, waarbij de lijst op naam wordt uitgedraaid. Terluin B. Vierdimensionale Klachtenlijst. Leiderdorp: Datec, 2002. De lijst is te downloaden via www.​datec.​nl. Ook kan de 4DKL in Medicom als ‘masker’ worden gebruikt, waarbij de lijst op naam wordt uitgedraaid.
go back to reference Het NHG heeft cursussen ‘Cognitief-gedragstherapeutische technieken voor de huisarts’ ontwikkeld rond angststoornissen en lichamelijk onverklaarde klachten. In een komend nummer van In de praktijk zal hieraan meer aandacht worden gegeven. Wie nu al meer wil weten kan terecht op http://nhg.artsennet.nl of bij Geurt Essers (g.essers@nhg-nl.org, tel. 030-288 17 00). Het NHG heeft cursussen ‘Cognitief-gedragstherapeutische technieken voor de huisarts’ ontwikkeld rond angststoornissen en lichamelijk onverklaarde klachten. In een komend nummer van In de praktijk zal hieraan meer aandacht worden gegeven. Wie nu al meer wil weten kan terecht op http://​nhg.​artsennet.​nl of bij Geurt Essers (g.​essers@nhg-nl.​org, tel. 030-288 17 00).
Metagegevens
Titel
Scholingsbijeenkomst Zorggroep Almere: ‘Stepped care’ bij angststoornissen
Geestelijke gezondheidszorg
Auteur
   
Publicatiedatum
01-07-2005
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Huisarts en wetenschap / Uitgave 7/2005
Print ISSN: 0018-7070
Elektronisch ISSN: 1876-5912
DOI
https://doi.org/10.1007/BF03084357

Andere artikelen Uitgave 7/2005

Huisarts en wetenschap 7/2005 Naar de uitgave

NHG-Wetenschapsdag

NHG-Wetenschapsdag