Skip to main content
Top

2012 | OriginalPaper | Hoofdstuk

19. ROSETTAROSETTA – ondersteunende technologie voor mensen met dementiedementie en hun verzorgers

Auteurs : Franka J.M. Meiland, M.E. de Boer, T. Overmars-Marx, S. Verhaeghe, M. van Blanken, I. talpers-Croeze, P.W.G. Ebben, C.M. Snoeck, J. van der Leeuw, I. Karkowski, R.M. Dröes

Gepubliceerd in: Zorgdomotica

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Mevrouw De Wit is een alleenstaande vrouw van 75 jaar, bij wie twee jaar geleden de ziekte van Alzheimer is vastgesteld. Ze woont zelfstandig, maar heeft enige hulp van één van haar dochters. Onlangs kon mevrouw De Wit vanaf haar zangclub de weg terug naar huis niet meer vinden. Hier werd ze heel onzeker van en haar dochter Els vond het ook een eng idee. De laatste tijd vallen meer veranderingen op. Zo merkt Els dat levensmiddelen soms onaangeroerd zijn en ze twijfelt dan ook of haar moeder voldoende eet. Kan haar moeder nog wel verantwoord alleen blijven wonen?
Voetnoten
1
Het ROSETTA-project wordt grotendeels gefinancierd vanuit de Ambient Assisted Living Joint Programme-regeling. In het project participeren organisaties uit Nederland, België, Duitsland en Italië: Vilans, TNO, VUmc, Avics, Zorgpalet Baarn-Soest, Novay, Eaton, Landsbond der Christelijke Mutualiteiten, Fraunhofer, CIBEK, Westpfalz-Klinikum Kaiserslautern en I-plus.
 
2
De EDN is ontwikkeld op basis van opgedane kennis met de COGKNOW Day Navigator, die is ontwikkeld in het COGKNOW-project (www.cogknow.eu), op basis van ervaringen in onder meer het EMERGE-project (www.emerge-project.eu/), en het UAS/AAPS-systeem is door TNO Technical Sciences ontwikkeld en wordt binnenkort op de markt gebracht.
 
Metagegevens
Titel
ROSETTAROSETTA – ondersteunende technologie voor mensen met dementiedementie en hun verzorgers
Auteurs
Franka J.M. Meiland
M.E. de Boer
T. Overmars-Marx
S. Verhaeghe
M. van Blanken
I. talpers-Croeze
P.W.G. Ebben
C.M. Snoeck
J. van der Leeuw
I. Karkowski
R.M. Dröes
Copyright
2012
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-9233-9_19