Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2018 | Uitgave 8/2018

Tandartspraktijk 8/2018

Röntgenbeelden met vraagtekens

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 8/2018
Auteur:
Isaäc van der Waal
Belangrijke opmerkingen
* Prof. dr. Isaäc van der Waal is als hoogleraar Orale Pathologie verbonden geweest aan VUmc en ACTA. Hij heeft speciale expertise op het gebied van mond- en kaakziekten, zowel klinisch als histopathologisch. Voor al uw vragen over uw patiënten kunt u uitsluitend zélf (dus niet uw patiënten) rechtstreeks contact opnemen met de auteur via het mail adres: i.vanderwaal@hotmail.com

Samenvatting

Op tandheelkundige röntgenfoto’s worden soms onverwachte afwijkingen gezien die geen klachten veroorzaken en derhalve eigenlijk als toevalsbevinding moeten worden aangemerkt. Als het om een afwijkend beeld in de directe omgeving van de gebitselementen gaat, zullen tandartsen vermoedelijk meestal wel weten wat er aan de hand is. Mocht dat onverhoopt niet het geval zijn, ligt overleg met een meer deskundige voor de hand; vaak zal dat een MKA-chirurg zijn. Bij het toevalligerwijs aantreffen van een afwijking buiten het directe werkterrein van de tandarts, rijzen er toch wel wat vragen. Ligt het wel op de weg van de tandarts er nader aandacht aan te besteden? Moet de patiënt wel worden geïnformeerd en zorgt dat niet voor onnodige onrust? En, als er toch advies van een meer deskundige wenselijk is, wie moet dat dan zijn? Laten we maar eens een aantal casussen bespreken.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2018

Tandartspraktijk 8/2018 Naar de uitgave

Nieuws

Nieuws

Redactioneel

TP nu ook ONLINE

OriginalPaper

Slijtage

Intercollegiaal online

21: Trauma na een trap