Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2018 | De promotie | Uitgave 8/2018

Tandartspraktijk 8/2018

De effectiviteit van een remineralisatiepasta

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 8/2018
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum

Samenvatting

Tijdens toepassing van een slotjesbeugel kunnen ontkalkingen van het tandglazuur ontstaan als tandplaque niet adequaat verwijderd wordt. Deze beginnende gaatjes worden wittevleklaesies genoemd. Moniek Beerens richtte haar promotieonderzoek op de effectiviteit van de minimaal invasieve remineralisatiepasta MI Paste Plus voor het herstel van wittevleklaesies. Zij voerde gedurende een periode van 12 maanden een gerandomiseerd klinisch onderzoek uit. Aan de hand van de resultaten kon zo geconcludeerd worden dat wittevleklaesies spontaan kunnen herstellen in de tijd, maar dat de remineralisatiepasta niet méér remineralisatie van de wittevleklaesies opleverde.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2018

Tandartspraktijk 8/2018 Naar de uitgave

OriginalPaper

Slijtage

Nieuws

Nieuws