Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2018 | Onderzoek | Uitgave 5/2018

De werkwijze 1Gezin1Plan onderzocht
Vakblad Sociaal Werk 5/2018

Regievoering door gezinnen gaat niet vanzelf

Tijdschrift:
Vakblad Sociaal Werk > Uitgave 5/2018
Auteurs:
Lineke van Hal, Rob Gilsing, Marlinda van der Hoff
Belangrijke opmerkingen
Dr. Lineke van Hal is senior onderzoeker bij de onderzoeksgroep Jeugd, Opvoeding en Onderwijs van het Verwey-Jonker Instituut, lvanhal@verwey-jonker.nl. Dr. Rob Gilsing is Lector ‘Jeugdhulp in transformatie’ bij De Haagse Hogeschool en was ten tijde van het onderzoek hoofd van de onderzoeksgroep Jeugd, Opvoeding en Onderwijs van het Verwey-Jonker Instituut. Marlinda van der Hoff, Msc. is junior onderzoeker bij de onderzoeksgroep Jeugd, Opvoeding en Onderwijs van het Verwey-Jonker Instituut.

Samenvatting

De werkwijze 1Gezin1Plan (1G1P) beoogt multiprobleemgezinnen integraal, planmatig en doelgericht te helpen door hen actief te betrekken bij de hulp. De vaak onderling verweven problemen van deze gezinnen bestrijken meerdere gebieden, waardoor zij te maken hebben met veel verschillende instellingen. Met 1G1P maken gezin en betrokkenen gezamenlijk een samenhangend gezinsplan en bespreken de voortgang tijdens rondetafeloverleggen. Hoe krijgt regievoering door het gezin vorm in de praktijk? En wat betekent dat voor professionals en gezinnen?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Vakblad Sociaal Werk (voorheen Maatwerk)

Het vakblad behandelt alle facetten van het sociaal werk. Het signaleert, analyseert, rapporteert en informeert. En presenteert leerzame ervaringen uit de diverse werkvelden waarin maatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers en sociaal agogen zich bevinden.

BSL - Basisacademy Social Work

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2018

Vakblad Sociaal Werk 5/2018 Naar de uitgave

Hoofdartikel

Blijf dweilen!

Achtergrond

Provoceer eens

Nieuws

Nieuws

Van de BPSW

Ik vertrek