Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2017 | Uitgave 3/2017

GZ - Psychologie 3/2017

Rechten en plichten

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 3/2017
Auteur:
Diederik de Rooy
Belangrijke opmerkingen
Diederik de Rooy
Diederik de Rooy werkt als AIOS-psychiatrie bij het Leids Universitair Medisch Centrum en Rivierduinen. Hij studeerde Geneeskunde en Rechten in Leiden, promoveerde in de Geneeskunde en heeft een bijzondere interesse in de relatie tussen recht, moraal en psychisch functioneren.
In deze rubriek vindt u bijdragen over juridische kwesties en tips voor de praktijk.
Mr. A. van Engelen is zorgmakelaar bij Eldermans| Geerts (www.​eldermans-geerts.​nl). tel. 030-2332218

Samenvatting

Het recht is er om zaken voor burgers zo duidelijk mogelijk te regelen. Daartoe zijn er tienduizenden wetten en andere regelingen, die voor zoveel mogelijk situaties duidelijk maken hoe burgers onder bepaalde omstandigheden moeten handelen. Dat is goed, want dan weten burgers waar zij aan toe zijn.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2017

GZ - Psychologie 3/2017 Naar de uitgave