Skip to main content
main-content
Top

06-09-2017 | Psychologie | E-learning

Praktische hulpverlening aan KOPP-/KVO-kinderen en hun ouders

Geschatte tijdsduur:
2uur 0min

Voor iedereen − gezond of ziek − is kinderen opvoeden van tijd tot tijd een lastige, vermoeiende klus. Een klus waarbij zowel de ouder als het kind onhandige dingen kunnen doen, en ouders en kinderen elkaar tijdelijk niet zo aardig vinden. Maar wat als die ouder psychiatrische en/of verslavingsproblemen heeft? Dan gaat de heftigheid van de ouderproblematiek de ouderrol beïnvloeden en verdrukken. Opvoeden door de ouder en het gezond opgroeien van het kind is dan geen geringe opgave meer. Ontwikkelingsproblemen en het risico op het ontwikkelen van psychiatrische en/of verslavingsproblematiek bij zowel het minderjarige (18-) als meerderjarige (18+) kind liggen dan op de loer. Het kan echter jaren doorgaan en de kindertijd kan verglijden zonder dat ouders en kinderen de hulp, steun en begrip krijgen die ze zo hard nodig hebben.

Deze e-learning kan er hopelijk aan bijdragen dat deze gezinnen in een eerder stadium de hulp krijgen die ze nodig hebben. Deze e-learning is bedoeld voor hulpverleners die in hun praktijk te maken krijgen met KOPP-/KVO-ouders en/of hun kinderen.

Leerdoelen
Accreditatie
Auteur
Kosten

Lees verder

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Praktische hulpverlening aan KOPP-/ KVO- kinderen en hun ouders

BSL - Basisacademy Social Work

Beeldrechten