Skip to main content
Top

2011 | OriginalPaper | Hoofdstuk

5 Professioneel contact maken en houden (fase 1)

Auteur : Bauke Koekkoek

Gepubliceerd in: Praktijkboek sociaal-psychiatrische begeleiding

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Het contact tussen patiënt en professional is uitermate belangrijk voor het succes van begeleiding. Er wordt vaak gedacht dat een goed contact alleen al voldoende is voor effectieve hulp, maar dat is onterecht. De therapeutische relatie is meer dan alleen een goed contact, en is de basis waarop andere interventies kunnen worden gebouwd.
Voetnoten
1
Openbare Geestelijke Gezondheidszorg: laagdrempelige hulpverlening die vooral wordt ingezet voor mensen die wel complexe (psychiatrische) problemen hebben maar geen hulp vragen.
 
Literatuur
go back to reference Esveld (2010). Meten is weten. Aardig artikel over het gebruik van de SRS als middel om de therapeutische relatie te verbeteren in de ambulante praktijk. Esveld (2010). Meten is weten. Aardig artikel over het gebruik van de SRS als middel om de therapeutische relatie te verbeteren in de ambulante praktijk.
go back to reference Colijn e.a. (2009). Leerboek integratieve psychotherapie. Compleet handboek dat veel aandacht besteedt aan de therapeutische relatie. Colijn e.a. (2009). Leerboek integratieve psychotherapie. Compleet handboek dat veel aandacht besteedt aan de therapeutische relatie.
go back to reference Linehan (2008). Dialectische gedragstherapie bij borderline persoonlijkheidsstoornis. In dit boek (en deze therapie) wordt veel aandacht besteed aan de ‘pre-treatment’, waarin verschillende van de hier beschreven elementen aan bod komen. Linehan (2008). Dialectische gedragstherapie bij borderline persoonlijkheidsstoornis. In dit boek (en deze therapie) wordt veel aandacht besteed aan de ‘pre-treatment’, waarin verschillende van de hier beschreven elementen aan bod komen.
Metagegevens
Titel
5 Professioneel contact maken en houden (fase 1)
Auteur
Bauke Koekkoek
Copyright
2011
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-9054-0_5