Skip to main content
Top
Gepubliceerd in:
Omslag van het boek

2016 | OriginalPaper | Hoofdstuk

1. Pijn op de borst

Auteur : Marten van Wijhe

Gepubliceerd in: Pijnproblemen in de praktijk

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Mevrouw Vaalt is een 50-jarige onderwijzeres van de plaatselijke lagere school. Zij komt op het spreekuur van de huisarts omdat ze sinds de nacht ervoor pijn op de borst heeft. Het zit aan de linkerkant, ze werd er wakker van. Ze herkent de pijn niet, ze heeft nooit eerder zulke pijn gehad. Ze is bang dat ze het aan haar hart heeft, net als haar vader, die daar vroeg aan is overleden. De huisarts kent haar verder alleen van lichte artroseklachten en reisadviezen. Zij heeft geen klachten die op angina pectoris wijzen, de pijn is scherp en continu.
Voetnoten
1
Allodynie is het fenomeen dat normaal niet-pijnlijke prikkels als pijnlijk ervaren worden. Het is pathognomisch voor neuropathische pijn. Zie: Versteegen G.J. en Wijhe, M. van (2011). Diagnostiek en behandeling van pijn, hoofdstuk 18, Neuropathische pijn.
 
Literatuur
go back to reference Wijhe, M. van. (2013). Herpes zoster. In Vielvoye-Kerkmeer, A. P. E., Wijhe, M. van & Dijk, L. van (red.). Het pijn formularium (3de ed.). Houten: Bohn Stafleu van Loghum. Wijhe, M. van. (2013). Herpes zoster. In Vielvoye-Kerkmeer, A. P. E., Wijhe, M. van & Dijk, L. van (red.). Het pijn formularium (3de ed.). Houten: Bohn Stafleu van Loghum.
Metagegevens
Titel
Pijn op de borst
Auteur
Marten van Wijhe
Copyright
2016
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-1255-9_1