Skip to main content
Top

2010 | OriginalPaper | Hoofdstuk

Pijn in beide onderbenen, spontaan ontstaan in één dag, bij een 62-jarige vrouw

Auteur : Koos van Nugteren

Gepubliceerd in: Orthopedische casustiek

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Op een ochtend voelde een 62-jarige vrouw pijn in het rechteronderbeen. In de loop van de dag nam de pijn toe en ontstond tevens pijn aan de linkerzijde. De pijn was vooral lateraal gelokaliseerd. Het was echter moeilijk de exacte plaats en oorzaak van het probleem te vinden. Zij had verder het gevoel dat de pijnlijke plaats ook warmer was dan normaal. Omdat zij een ontsteking vermoedt, haalt zij ibuprofen bij de apotheek. Dit helpt redelijk goed maar de klachten verdwijnen niet. Enkele dagen later bezoekt zij haar huisarts.
Voetnoten
1
Zie ook de opmerkelijk overeenkomstige casus uit hoofdstuk 4 van het boek ‘Onderzoeken en behandelen van artrose en artritis’, een eerdere uitgave van Orthopedische Casuïstiek. Hierin wordt een artritis van het tibiofibulaire gewricht beschreven bij een patiënt met de ziekte van Sjögren.
 
Literatuur
go back to reference Kerimović-Morina D. Autoimmune thyroid disease and associated rheumatic disorders. Srp Arh Celok Lek 2005;133(Suppl 1):55-60. Kerimović-Morina D. Autoimmune thyroid disease and associated rheumatic disorders. Srp Arh Celok Lek 2005;133(Suppl 1):55-60.
Metagegevens
Titel
Pijn in beide onderbenen, spontaan ontstaan in één dag, bij een 62-jarige vrouw
Auteur
Koos van Nugteren
Copyright
2010
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-8803-5_241