Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2013 | internethulp | Uitgave 2/2013

Vakblad Sociaal Werk 2/2013

Online Hulp Als Vak

Online Hulp En De Overbrugbare Kloof Tussen Werkveld En Onderwijs

Tijdschrift:
Vakblad Sociaal Werk > Uitgave 2/2013
Auteur:
Wouter Wolters
Belangrijke opmerkingen
Wouter Wolters werkt bij stichting E-hulp.​nl. Hij helpt opleidingen bij het ontwikkelen van onderwijsaanbod rond online hulp en begeleidt amw-instellingen bij het ontwikkelen van online hulpverlening.
De onderzoeken die stichting E-hulp.​nl uitvoerde voor de MOGroep zijn vanaf mei te vinden op de site van www.​e-hulp.​nl
Online hulp is geen hype gebleken maar een blijvend onderdeel van zorg en welzijn. Dit blijkt wel uit de talloze manieren waarop het thema online hulpverlening een plek heeft veroverd, bijvoorbeeld in onderzoek en publicaties, in beleidsplanne van zorginstellingen, op congressen, in lezingen en workshops en natuurlijk in de vorm van kennisuitwisseling via online discussieplatforms. Veel organisaties ontwikkelen inmiddels online hulpinterventies om hun dienstverlening beter en toegankelijker te maken. Desondanks constateren we dat het onderwijs nog nauwelijks aandacht besteedt aan dit onderwerp en gezien de ontwikkelingen is dat opmerkelijk. Daarom starten sommige organisaties hun eigen opleidingstraject rondom online hulp.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Vakblad Sociaal Werk (voorheen Maatwerk)

Het vakblad behandelt alle facetten van het sociaal werk. Het signaleert, analyseert, rapporteert en informeert. En presenteert leerzame ervaringen uit de diverse werkvelden waarin maatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers en sociaal agogen zich bevinden.

BSL - Basisacademy Social Work

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2013

Vakblad Sociaal Werk 2/2013 Naar de uitgave

nieuws

nieuws

redactioneel

Flets