Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-07-2016 | Toepassing in de praktijk | Uitgave 3/2016

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 3/2016

Onderzoeksdesigns voor de evaluatie van kwaliteitsverbeteringen

Voor- en nametingstudies

Tijdschrift:
Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice > Uitgave 3/2016
Auteurs:
dr. Erwin Ista, dr. Hester Vermeulen
Belangrijke opmerkingen
dr. Erwin Ista senior onderzoeker en implementatie (fellow/deskundig), Intensive Care, Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis
dr. Hester Vermeulen senior onderzoeker, divisie Chirurgie, AMC en lector Evidence-based peri-operatieve zorg, Hogeschool van Amsterdam

Samenvatting

‘Zorginstellingen passen innovaties veelal lukraak toe.’ Dit stond recent in een SKIPR-artikel waarin gesteld werd dat zowel de theoretische onderbouwing voor de ontwikkeling van een innovatie vaak ontbreekt, als ook het effect na de implementatie niet of onvoldoende wordt geëvalueerd. Dit kan beter. Daarom is een serie gestart over onderzoeksdesigns, waarmee het effect van een innovatie die tot doel heeft kwaliteit of patiëntveiligheid te verhogen, geëvalueerd kan worden. Dit derde deel gaat over gecontroleerde en ongecontroleerde studies met een voor- en nameting.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice

Met het Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice (NTvEBP) wordt een brug geslagen tussen de wetenschap en de verpleegkundige praktijk van alledag. Want verpleegkundigen professionaliseren voortdurend en zoeken naar wegen om het eigen handelen wetenschappelijk te onderbouwen.

TvZ

Het vakblad TvZ belicht de verpleegkundige praktijk én wetenschap. De diepgaande en wetenschappelijke artikelen gaan over onderzoek, opinie, beleid en management.

BSL Verpleegkundige Totaal

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2016

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 3/2016 Naar de uitgave