Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

13-02-2019 | In de herhaling | Uitgave 1/2019

Podosophia 1/2019

Onderzoek van heup- en liesklachten in de (sport)podotherapie

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 1/2019
Auteur:
BHS Ingrid T. J. A. Janssen
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek frissen we kennis op en staan we weer even stil bij onderzoek naar klachten in verschillende regio’s.

Samenvatting

In de (sport)podotherapeutische praktijk presenteren zich regelmatig patiënten met klachten in de liesregio. Deze klachten kunnen voortkomen uit het heupgewricht zelf, maar ook de biomechanica van de onderste extremiteit als geheel kan een rol spelen bij het ontstaan ervan. Daarnaast kunnen anatomische afwijkingen en interne aandoeningen oorzaak zijn van de klachten. Als de biomechanica van de onderste extremiteit de oorsprong is van de klachten, kan de (sport)podotherapeut een positieve bijdrage leveren. In dit artikel schenken we aandacht aan heupklachten die relevant zijn voor de (sport)podotherapeutische praktijk en aan de anatomie en het functieonderzoek van het heupgewricht, om te komen tot betere diagnostiek en begeleiding van de patiënt, en zo nodig adequaat te kunnen terug- of doorverwijzen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2019

Podosophia 1/2019 Naar de uitgave

Patellofemorale pijnklachten

Het patellofemoraal pijnsyndroom