Skip to main content
Top

2018 | OriginalPaper | Hoofdstuk

26. Liefde voor het werk in tijden van management: verdere inzichten

Auteur : Dr. J. C. J. Desmet

Gepubliceerd in: Wat is er met de dokter gebeurd?

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Hoe houd je als arts de bezieling vast terwijl zoveel zaken je in een moderne organisatie lijken weg te halen van de essentie? Ontwikkel daartoe niet zozeer ‘flexibiliteit’ als wel ‘plasticiteit’. ‘Tel’ niet alleen maar ‘ver-tel’ ook en wees je bewust van de ont-luistering ten gevolge van veel visualiserende technieken. Bekijk je team eens als een zwerm vogels met ‘zwermintelligentie’, laat in al te gestroomlijnde vergaderingen ook het rommelig verhaal toe en communiceer moeilijke boodschappen face to face in plaats van via e-mail. Ten slotte: als je dan toch een beroep doet op externe experts, denk dan eens aan care experts.
Literatuur
1.
go back to reference Desmet M. Liefde voor het werk in tijden van management. Open brief van een arts. 3e druk. Tielt: Lannoo; 2009. Desmet M. Liefde voor het werk in tijden van management. Open brief van een arts. 3e druk. Tielt: Lannoo; 2009.
2.
go back to reference Malabou C. Que faire de notre cerveau? Parijs: Bayard; 2004. Vertaald als: wat te doen met ons brein? Amsterdam: Uitgeverij Boom; 2011. Malabou C. Que faire de notre cerveau? Parijs: Bayard; 2004. Vertaald als: wat te doen met ons brein? Amsterdam: Uitgeverij Boom; 2011.
3.
go back to reference Verhaeghe P. Identiteit. Amsterdam: De Bezige Bij; 2012. Verhaeghe P. Identiteit. Amsterdam: De Bezige Bij; 2012.
4.
go back to reference Desmet M. Euthanasie: waarom niet? Pleidooi voor nuance en niet-weten. Tielt: Lannoo; 2015. pag. 229–31. Desmet M. Euthanasie: waarom niet? Pleidooi voor nuance en niet-weten. Tielt: Lannoo; 2015. pag. 229–31.
5.
go back to reference Stoopendaal A. Zorg met afstand. Betrokken bestuur in grootschalige zorginstellingen. Assen: Van Gorcum; 2008. Stoopendaal A. Zorg met afstand. Betrokken bestuur in grootschalige zorginstellingen. Assen: Van Gorcum; 2008.
6.
go back to reference Demet M. Inzichten en tips om de liefde voor het werk te behouden in tijden van management. In: Smeenk F, Rutten H, Laar E van de, redactie. Toegewijde dokters. Waarom de niet-medische competenties geen bijzaak zijn. In de Catharina-reeks Levensbeschouwing en ethiek in de gezondheidszorg. Antwerpen-Apeldoorn: Garant; 2016. pag. 153–82. Demet M. Inzichten en tips om de liefde voor het werk te behouden in tijden van management. In: Smeenk F, Rutten H, Laar E van de, redactie. Toegewijde dokters. Waarom de niet-medische competenties geen bijzaak zijn. In de Catharina-reeks Levensbeschouwing en ethiek in de gezondheidszorg. Antwerpen-Apeldoorn: Garant; 2016. pag. 153–82.
Metagegevens
Titel
Liefde voor het werk in tijden van management: verdere inzichten
Auteur
Dr. J. C. J. Desmet
Copyright
2018
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-2153-7_26